פריקסה במילוי גבינת פטה, תפוח אדמה, ביצה קשה וקצת חריף | השף הלבן

פריקסה במילוי גבינת פטה, תפוח אדמה, ביצה קשה וקצת חריף

הלחמניה המטוגנת הזו נפלאה עם מילוי של פטה, תפוח אדמה וביצה קשה. מחפשים גיוונים? נסו למלא אותה גם עם חציל קלוי או מטוגן וגבינת פטה, עם או בלי ביצה קשה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריקסה במילוי גבינת פטה, תפוח אדמה, ביצה קשה וקצת חריף
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 1 כוס מים (ואם צריך עוד קצת)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס", פרוסה
  • 4-5 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
  • 10 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
  • סחוג או ממרח פלפלים חריף לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הלחמניות: שמים בקערת מערבל או מעבד מזון את כל מרכיבי הלחמניה למעט הקמח, מערבבים ידנית עם וו הלישה ואז מחברים אותו ולשים 2-3 דקות עד לאיחוד המרכיבים. מוסיפים את הקמח ולשים עוד 3-4 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה עד הכפלת נפח הבצק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מכינים 10 מלבנים של נייר אפייה בגודל 10*20 ס"מ בערך. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 8-10 חלקים. בידיים משומנות אוספים כל חתיכת בצק לכדור. מותחים משני הקצוות לידירת לחמניה מאורכת ומניחים על נייר האפיה. מכסים ומתפיחים כ 30-45 דקות עד שהלחמניה כמעט מכפילה את נפחה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מנמיכים לחום נמוך-בינוני ומטגנים את הלחמניות כ 3 דקות מכל צד עד הזהבה. מניחים ללחמניות המטוגנות 15 דקות עד שיצטננו, חותכים לאורכן וממלאים בפרוסת פטה, 2-3 פרוסות תפוח אדמה וביצה קשה. מגישים עם חריף.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)