צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
שכבות קרם שמנת
אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת
אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
טירמיסו בגרסא קצת אחרת, שכבות של קרם אספרסו וקרמל מלוח
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 8-6 מנות
-
1/2 חבילת עוגיות בטעם וניל/חמאה
-
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (אפשר להחליף בשמנת צמחית)
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (אפשר להחליף בממרח סויה אלטרנטיב)
-
1 כוס אספרסו קצר מרוכז
-
100 גרם אבקת סוכר
-
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס מים חמימים מהולים בכפית קפה נמס
-
לרוטב הקרמל:
-
140 גרם סוכר לבן
-
2 כפות מים
-
קורט מלח
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (אפשר להחליף בקרם קוקוס)
-
20 גרם חמאת תנובה (אפשר להחליף בתחליף חמאה)
גודל תבנית:
כוסות הגשה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים את השמנת המתוקה מעט במיקרוגל.
02 .
שמים סוכר ומים במחבת על להבה נמוכה עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוסיפים שמנת חמימה תוך כדי בחישה בכף עץ עד לאיחוד ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה וקורט מלח, מערבבים עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה, ומצננים צינון מלא.
03 .
מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת קרם רך, מוסיפים נפוליאון ואספרסו קצר ומקציפים עד לאיחוד.
04 .
טובלים את העוגיות בקפה מהול במים ומניחים בתחתית כוסות ההגשה, מוסיפים מקרם האספרסו וחוזרים על הפעולה עם עוד עוגיות וקרם מעל. מצפים בקרם קרמל ושומרים בקירור עד להגשה.