צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
שכבות קרם שמנת
אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת
אספרסו וקרמל
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
טירמיסו בגרסא קצת אחרת, שכבות של קרם אספרסו וקרמל מלוח
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 8-6 מנות
-
1/2 חבילת בישקוטים
-
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בקצפת צמחית השף הלבן)
-
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בממרח סויה תנובה אלטרנטיב)
-
1 כוס אספרסו קצר מרוכז
-
100 גרם אבקת סוכר
-
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס מים חמימים מהולים בכפית קפה נמס
-
לרוטב הקרמל:
-
140 גרם סוכר לבן
-
2 כפות מים
-
קורט מלח
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בקרם קוקוס)
-
20 גרם חמאת תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בתחליף חמאה)
גודל תבנית:
כוסות הגשה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים מעט את השמנת להקצפה במיקרוגל.
02 .
שמים סוכר ומים במחבת על להבה נמוכה עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוסיפים שמנת חמימה תוך כדי בחישה בכף עץ עד לאיחוד ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה וקורט מלח, מערבבים עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה, ומצננים צינון מלא.
03 .
מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת קרם רך. מוסיפים מסקרפונה ואספרסו קצר ומקציפים עד לאיחוד.
04 .
חותכים את הבישקוטי לשלושה חלקים, טובלים את הבישקוטי בקפה מהול במים ומניחים בתחתית כוסות ההגשה. מניחים מקרם האספרסו וחוזרים על הפעולה בשנית עם עוד בישקוטי וקרם. מצפים בקרם קרמל ושומרים בקירור עד להגשה.