צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
שכבות של עוגת רד וולוט מסורתית עם קרם שמנת ופירות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 22 ס"מ
-
לעוגה:
-
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
-
1 כף קקאו
-
1 וחצי כפות חומץ תפוחים
-
קורט מלח
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן (למתכון טבעוני אפשר להחליף בקרם קוקוס)
-
120 גרם חמאת תנובה רכה (אפשר להחליף בשמן קוקוס)
-
4 ביצים בטמפ' החדר (אפשר להחליף בכוס רסק תפוחים)
-
1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר לבן
-
1 כפית וניל
-
40 גרם צבע מאכל אדום/כף ג'ל מאכל אדום - אפשר להוסיף עוד לפי נראות הצבע עד לקבלת צבע אדום עז
-
המרכיבים לקרם:
-
100 גרם פודינג וניל
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (למתכון טבעוני אפשר להחליף בממרח סויה טבעי)
-
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן (אפשר להחליף בשמנת צמחית)
-
1 גביע (200 גרם) "שמנת של פעם" (אפשר להחליף בגביע יוגורט סויה)
-
100 גרם אבקת סוכר
-
לקישוט: פירות יער/תותים/פירות אדומים - לבחירה
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 22 ס"מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
הערה: מומלץ לרכוש בחנויות המתמחות באפייה 3 תבניות קרטון בקוטר 22 וכך לקבל חלוקה שווה של קומות העוגה.
01 .
מקציפים בקערת מיקסר חמאה וסוכר עד לתערובת תפוחה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת בהדרגה ואת תמצית הווניל, המלח וחומץ התפוחים. מוסיפים את ג’ל צבע המאכל האדום.
02 .
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקקאו.
03 .
מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו עד להטמעה בלבד ונזהרים שלא לערבב יותר מדי, כדי לא לפתח גלוטן ושהעוגה לא תצא דחוסה.
04 .
בודקים את הצבע של העוגה ומוסיפים צבע מאכל לפי הצורך, עד לקבלת צבע אדום.
05 .
מחלקים את המסה ל-3 חלקים ויוצקים ל-3 תבניות קטנות עגולות – אפשר להשתמש בתבנית עוגה בקוטר 22 ואחרי האפייה לחלק ל-3 חלקים.
06 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
07 .
מצננים צינון מלא ועוברים להכנת הקרם.
לקרם:
01 .
מקציפים שמנת מתוקה להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג וניל.
02 .
מוסיפים שמנת של פעם ונפוליאון עד לקבלת קרם אחיד.
03 .
מעבירים את הקרם לשקית זילוף, רצוי עם צנתר עגול.
04 .
מניחים בצלחת הגשה חלק אחד של העוגה ומזליפים קומת קרם. מניחים בזהירות עוד שכבת עוגה ומזליפים עוד שכבת קרם. מניחים את החלק השלישי ומזליפים את הקרם בצורת שבלול עד לכיסוי החלק העליון.
05 .
מקשטים בפירות אדומים. אפשר לקשט בפירות גם בין שכבות הקרם.
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
40 דקות
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
30 דקות
סמיפרדו: עוגת “גבינה” ותותים טבעונית
140 דקות
פבלובה טרופית
60 דקות
עוגת גבינה מלוחה
120 דקות
נגיסי פרעצל
60 דקות
גראטן צ’יפס פריך