צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סמיפרדו: עוגת “גבינה”
ותותים טבעונית
סמיפרדו: עוגת “גבינה” ותותים טבעונית
סמיפרדו: עוגת “גבינה”
ותותים טבעונית
סמיפרדו: עוגת “גבינה” ותותים טבעונית
עוגת “גבינה” טבעונית חצי קפואה, שכבות של בצק מתוק, קרם טבעוני רך ושכבת קרם תותים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
פרווה
סוג מתכון
30 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 10 יחידות
-
לקלתית:
-
1 כוס פקאן לא קלוי
-
1 כף אבקת סוכר
-
1/2 כוס קמח שקדים
-
4 תמרים מגולענים
-
1 כף שמן קוקוס
-
1/4 כפית מלח אטלנטי
-
למלית ה"גבינה":
-
2 מכלים (500 גרם) ממרח סויה בטעם טבעי 9% של תנובה אלטרנטיב
-
5 כפות סירופ מייפל
-
1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
-
50 גרם אבקת פודינג בטעם וניל
-
מיץ מחצי לימון
-
לשכבת התותים:
-
1 שקית תותים של סנפרוסט
-
1 כף קורנפלור מהולה בשתי כפות מים
-
3 כפות אגר אגר
-
3 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית:
תבנית אינגליש קייק
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
גוזרים נייר אפייה ומצמידים אותו לתבנית אינגליש קייק כך שיהיה קל לשלוף את העוגה לאחר ההקפאה. אפשר להשתמש בניילון נצמד.
02 .
מעבדים את מרכיבי הקלתית במעבד מזון ומהדקים היטב בתחתית התבנית.
03 .
מקציפים את מרכיבי מלית ה“גבינה” ומורחים על הקלתית. מעבירים למקפיא לשעה.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
04 .
מניחים בסיר את שקית התותים עם אבקת הסוכר ומי הקורנפלור ומחממים כחמש דקות תוך כדי ערבוב.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
05 .
מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים אגר אגר וטוחנים לקרם חלק.
06 .
יוצקים את קרם התותים על המלית ומחזירים למקפיא לחמש שעות לפחות.
07 .
מעבירים למקרר 15 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין טבולה במים רותחים.