צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: שחר ואורן & ירדנה ארזי
#שחר, אורן וירדנה ארזי
פוקצ׳ה סלק ובטטה
עם קממבר וקשקבל
פוקצ׳ה סלק ובטטה עם קממבר וקשקבל
פוקצ׳ה סלק ובטטה
עם קממבר וקשקבל
פוקצ׳ה סלק ובטטה עם קממבר וקשקבל
פוקצ‘ה ענן שמחבקת לתוכה את כל התוספות שתניחו עליה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- פוקצ'ה אחת
-
4 כוסות קמח לחם (560 גרם)
-
1.5 כוסות מים 360 מ"ל
-
3 כפות שמן זית (40 גרם)
-
1 כפית שמרים (5 גרם)
-
1 כפית גדושה מלח (8 גרם)
-
1 סלק בינוני
-
1 בטטה בינונית
-
1 פלח גבינת קשקבל Collection תנובה
-
1 חבילה קממבר collection תנובה
-
מלח ים אטלנטי
גודל תבנית:
תבנית עגולה גדולה (או סוטאז׳)
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים את המים והשמרים בקערת מיקסר ולאחר שתי דקות מוסיפים פנימה את הקמח, השמן והמלח.
הפעלת טיימר ( 2:00 דק׳)
02 .
מתחילים לעבד במהירות איטית עד שכל החומרים נאספים אל הבצק ואז מגבירים למהירות גבוהה למשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, מבריק ונפרד מהדפנות.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
03 .
משמנים בשמן זית קופסה גדולה ומעבירים את הבצק לתפיחה של שלוש שעות עד שהוא משלש את נפחו.
הפעלת טיימר ( 180:00 דק׳)
04 .
קולפים את הבטטה והסלק, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית ואופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
05 .
חותכים את גבינת הקשקבל ואת הקממבר לקוביות.
06 .
אחרי שהבצק תפח הופכים אותו על תבנית עגולה גדולה (או סוטאז׳) ובלחיצות עדינות בקצות האצבעות משטחים את הבצק בתבנית, בזהירות כדי לא להרוס את האווריריות.
07 .
מפזרים את התוספות, בוזקים מלח ים גס ואופים 20-15 דקות ב-240 מעלות עד שהפוקצ‘ה משחימה והגבינות ניתכות.
הפעלת טיימר ( 15:00 דק׳)
08 .
מוציאים מהתנור. מומלץ להעביר למשטח לקירור.