צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
נגיסי פרעצל
נגיסי פרעצל
נגיסי פרעצל
נגיסי פרעצל
הרכבת מגש גבינות קצת אחרת, במקום עוד קרקר לצד הגבינות, מכינים את הפרעצל המסורתי בגודל ביס לצד הגבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
120 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 25-30 יחידות
-
לפרעצל:
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר
-
1 כף מלח
-
1+1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
-
לבישול וציפוי הפרעצל:
-
סיר עם מים רותחים, כף סודה לשתייה, מים ותיון של תה כהה
-
מלח גס לבזיקה
-
ביצה טרופה
-
המרכיבים למגש הגבינות:
-
1 חבילה (125 גרם) קממבר COLLECTION תנובה
-
1 גביע (250 גרם) לאבנה עיזים פיראוס
-
1 גביע (225 גרם) נפוליאון 25% עם זיתים
-
1 פלח גבינת ברי COLLECTION תנובה
-
1 חבילה (250 גרם) פטה 20% פיראוס
-
1 חבילה (170 גרם) סקנדינבי COLLECTION תנובה
-
מטבל ירוק העשוי מפלפל ירוק טחון עם שום, פטרוזיליה, נענע ושמן זית
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים את מרכיבי הפרעצל במיקסר עם וו לישה ולשים 7 דקות. מניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה.
הפעלת טיימר ( 7:00 דק׳)
02 .
מחלקים לכדורים קטנטנים ויוצרים מהן רצועות, יוצרים מיני פרעצל ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
03 .
מרתיחים בסיר מים, כף סודה לשתייה ותיון.
04 .
טובלים כל פרעצל ל-20 שניות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
05 .
מורחים בביצה טרופה ובוזקים מלח גס.
06 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד השחמה.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
07 .
מגישים על מגש עם הגבינות והמטבלים.