צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
מאפינס כרובית גאודה
בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה
בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה בציפוי קורנפלקס
המנה שכל ילד ישמח לקבל, מאפינס כרובית וגבינות עם טופינג מפתיע של קורנפלקס מלוח.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
45 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 יחידות
-
1 שקית כרובית סנפרוסט
-
4 ביצים (בגרסה הטבעונית אפשר להחליף ב-3 כפות טחינה גולמית)
-
3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
-
1 בצל גדול קצוץ מטוגן עד הזהבה
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% פיראוס (בגרסה הטבעונית אפשר לוותר)
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק (משאירים 100 גרם בצד לציפוי)
-
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה (אפשר להחליף בשתי קופסאות ממרח סויה טבעי/ממרח סויה עגבניות ובזיליקום תנובה אלטרנטיב)
-
4 כפות עירית קצוצה דק מאוד
-
לציפוי:
-
1 וחצי כוסות קורנפלקס תירס לא ממותק
-
4 כפות שמן זית
-
100 גרם פתיתי גאודה עמק (בגרסה הטבעונית ניתן לוותר)
גודל תבנית:
תבנית של 12 שקעים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים תנור מראש ל–180 מעלות.
02 .
מפשירים את שקית הכרובית וקוצצים דק.
03 .
מערבבים בקערה את מרכיבי המאפה מלבד הציפוי.
04 .
משמנים היטב תבנית שקעים – רצוי מסיליקון, או תבנית משפחתית.
05 .
ממלאים כ-3/4 מגובה השקע בבלילה וחוזרים על הפעולה.
06 .
מערבבים בקערית שמן זית עם קורנפלקס ומאה גרם פתיתי גאודה עמק ומפזרים על המאפים.
07 .
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
60 דקות
בורקס גבינות קטוגני
180 דקות
כתר גבינות ובצלים
180 דקות
ברולה גבינות מלוח
30 דקות
סלט גבינות בציפוי פריך
140 דקות
פבלובה טרופית
60 דקות
עוגת גבינה מלוחה