צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
מאפינס כרובית גאודה
בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה
בציפוי קורנפלקס
מאפינס כרובית גאודה בציפוי קורנפלקס
המנה שכל ילד ישמח לקבל, מאפינס כרובית וגבינות עם טופינג מפתיע של קורנפלקס מלוח
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
45 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 יחידות
-
1 שקית כרובית סנפרוסט
-
4 ביצים (בגרסה הטבעונית אפשר להחליף ב3 כפות טחינה גולמית)
-
3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
-
1 בצל גדול קצוץ מטוגן עד להזהבה
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1 קובייה גבינה בולגרית 5% פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר לוותר)
-
1 חבילה פתיתי גאודה עמק - משאירים 100 גרם בצד לציפוי (לגרסה טבעונית אפשר לוותר)
-
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בשני גביעים של ממרח סויה בטעם טבעי/ממרח סויה בתיבול עגבניות, שום ובזיליקום תנובה אלטרנטיב)
-
4 כפות עירית קצוצה דק מאוד
-
לציפוי:
-
1.5 כוסות קורנפלקס תירס לא ממותק
-
4 כפות שמן זית
-
100 גרם פתיתי גאודה עמק (בגרסה הטבעונית ניתן לוותר)
גודל תבנית:
תבנית של 12 שקעים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
02 .
מפשירים את שקית פרחי הכרובית וקוצצים דק.
03 .
מערבבים בקערה את מרכיבי המאפה מלבד הציפוי.
04 .
משמנים היטב תבנית שקעים – רצוי מסיליקון, או תבנית משפחתית.
05 .
ממלאים כ-3/4 מגובה השקע במסה וחוזרים על הפעולה.
06 .
מערבבים בקערית שמן זית עם קורנפלקס ומאה גרם פתיתי גאודה עמק ומפזרים מלמעלה.
07 .