צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
לזניית גבינות
ופטריות קריספית
לזניית גבינות וופטריות קריספית
לזניית גבינות
ופטריות קריספית
לזניית גבינות וופטריות קריספית
מנה מפנקת של שכבות של דפי לזניה, גבינות ופטריות עם טופינג קריספי
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית מלבנית בינונית
-
1 חבילה עלי לזניה
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף ב-2 קופסאות ממרח סויה תנובה אלטרנטיב)
-
3 שיני שום כתושות
-
5 פטריות פורטובלו קצוצות גס ומטוגנות – שומרים 2 כפות מהמלית לקישוט
-
1 בצל סגול גדול קצוץ ומטוגן
-
2 שקיות (400 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן (אפשר להחליף בגבינה טבעונית קשה)
-
2 ביצים (במקום ביצים אפשר להוסיף למסה חצי כוס משקה שיבולת שועל תנובה אלטרנטיב למסה דלילה יותר)
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן (אפשר להחליף ב-250 מ"ל קרם קוקוס)
-
לציפוי:
-
4 כפות פירורי לחם מעורבבים עם כף שמן זית
גודל תבנית:
תבנית מלבנית בינונית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בקערה רחבה גבינת כנען, תבלינים, שמנת לבישול וביצים.
02 .
מוסיפים לבלילה שום, בזיליקום ובצל מטוגן.
03 .
משמנים תבנית בינונית ומניחים 3 כפות מהמלית, מסדרים עליה עלי לזניה ועליהם מלית. מפזרים פטריות ופתיתי מוצרלה.
04 .
מניחים עוד שכבת עלים וחוזרים על הפעולה. מסיימים במלית גבינה ומפזרים פירורי לחם, פטריות ופתיתי מוצרלה.
05 .
עוטפים בנייר אפייה, אוטמים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות 25 דקות.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
06 .
לאחר 25 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות עד השחמה.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)