צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
לזניית גבינות
ופטריות קריספית
לזניית גבינות ופטריות קריספית
לזניית גבינות
ופטריות קריספית
לזניית גבינות ופטריות קריספית
מנה מפנקת של שכבות של דפי לזניה, גבינות ופטריות עם טופינג קריספי
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית מלבנית בינונית
-
1 חבילה עלי לזניה
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש ב-2 גביעים של ממרח סויה בטעם טבעי תנובה אלטרנטיב)
-
3 שיני שום כתושות
-
5 פטריות פורטובלו קצוצות גס ומטוגנות – שומרים 2 כפות מהמלית לקישוט
-
1 בצל סגול גדול קצוץ ומטוגן
-
400 גרם גבינת קשקבל COLLECTION תנובה מגוררת ומעורבבת עם 1 חבילה (100 גרם) פתיתי גבע פרמזן השף הלבן (אפשר להחליף בגבינה טבעונית קשה)
-
2 ביצים (לגרסה טבעונית אפשר להוסיף למסה חצי כוס משקה שיבולת שועל תנובה אלטרנטיב)
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% (לגרסה טבעונית אפשר להחליף ב-250 מ"ל קרם קוקוס)
-
לציפוי:
-
4 כפות פירורי לחם מעורבבות עם כף שמן זית
גודל תבנית:
תבנית מלבנית בינונית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בקערה רחבה גבינת כנען, תבלינים, שמנת לבישול וביצים.
02 .
מוסיפים לבלילה שום, בזיליקום ובצל מטוגן.
03 .
משמנים תבנית בינונית ומניחים בה 3 כפות מהמלית, מסדרים מעליה עלי לזניה ומעליהם מלית. מפזרים מעל פטריות ותערובת גבינות מגוררות.
04 .
מניחים עוד שכבת עלים וחוזרים על הפעולה. מסיימים במלית גבינה מהבלילה ומפזרים מעליה פירורי לחם, פטריות וגבינה מגוררת.
05 .
.עוטפים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום אופים בחום של 180 מעלות 25 דקות.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
06 .
לאחר 25 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות עד להשחמה.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)