צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
תפוחי אדמה צלויים מסודרים בשכבות עם שמנת וגבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית אחת
-
1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בצהובה טבעונית תנובה אלטרנטיב קצוצה)
-
1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמג'יאנו רג'יאנו השף הלבן (לגרסה טבעונית ניתן לוותר)
-
40 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנטנות (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בשמן קוקוס)
-
5 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות לרוחב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בנוזל קוקוס)
-
1 כף עלי רוזמרין טריים
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית:
תבנית מלבנית או עגולה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בקערה פרוסות תפו“א עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
02 .
מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
03 .
בקערה נפרדת מערבבים רוזמרין, שמנת לבישול, פתיתי טריו ופתיתי פרמג’יאנו רג’יאנו.
04 .
מסדרים בתבנית שכבת תפו“א ויוצקים עליה ממסת הגבינות. חוזרים על הפעולה ומקשטים בכמה עלי רוזמרין.
05 .
מפזרים על המאפה קוביות קטנות של חמאה ומכניסים לאפייה של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהמאפה משחים.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)