צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: עדי קלינגהופר & אסי וירדנה ישראלוף
#עדי קלינגהופר, אסי וירדנה ישראלוף
גביניות פיצה במילוי מוצרלה
גביניות פיצה במילוי מוצרלה
גביניות פיצה במילוי מוצרלה
גביניות פיצה במילוי מוצרלה
גביניות פיצה. בצק שמרים במילוי פיצה ותוספות. הבצק בתוצאה הסופית צריך להיות בצורת מעטפה כמו גביניות מתוקות. מברישים בביצה ושומשום (מכיוון שזאת מנת פיצה אפשר לאחר האפייה להוסיף מעט פרמזן לקישוט וגם לטעם).
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
120 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 14 מאפים
-
לבצק שמרים:
-
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
-
1.5 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר
-
4 כפות שמן
-
2 כפות חומץ
-
1 כוס (240-250 מ"ל) מים פושרים
-
1 כף מלח
-
למילוי פיצה:
-
250 גרם רוטב עגבניות/עגבניות מרוסקות
-
1 כף תבלין אורגנו
-
1 כפית מלח
-
1 חבילה (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
-
לתוספות:
-
תירס, זיתים, וכד'
-
לציפוי:
-
ביצה, שומשום
-
100 גרם פתיתי פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION תנובה
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים שמן, חומץ ומים בזרם דק. לבסוף מוסיפים מלח. ממשיכים בפעולת הלישה במשך כ-6 דקות. אם הבצק קצת יבש אפשר להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק מעט דביק.
הפעלת טיימר ( 6:00 דק׳)
02 .
עוטפים את הקערה ומניחים בצד להתפחה עד הכפלת הנפח. ניתן גם לילה במקרר.
03 .
לאחר התפחה מוציאים את הבצק התפוח אל משטח עבודה מקומח. מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס“מ ופורסים לריבועים (בערך 10*10 ס“מ).
04 .
מניחים במרכז כל ריבוע רוטב עגבניות, פתיתי מוצרלה ותוספות. מקפלים את הפינות הנגדיות לקבלת צורת מעטפה.
05 .
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. מניחים בתבנית במרווחים, מחכים 10 דקות למעט התפחה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום ופתיתי פרמזן בנדיבות.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
06 .
אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק. מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ומפזרים מעט פתיתי פרמזן.
הפעלת טיימר ( 12:00 דק׳)