צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס דל פחמימה, ללא גלוטן וקטוגני, עם בצק על בסיס גבינות ושקדים ומילוי גבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 יחידות
-
לבצק:
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
-
2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים מולבנים)
-
2 כפות גבינת נפוליאון תנובה 25% בטעם טבעי
-
1 ביצה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח
-
למלית:
-
150 גרם גבינת כנען תנובה
-
100 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
1 כפית מלח
-
2 כפות שקדים טחונים
-
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק מאוד
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1 חלבון של ביצה (שומרים את החלמון בצד)
-
לציפוי:
-
1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית
-
מלח גס, שומשום, קצח
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מניחים בקערה את פתיתי המוצרלה ואת גבינת הנפוליאון וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שמתקבל מרקם רך מאוד.
02 .
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, או לשים ביד.
03 .
מוסיפים לגבינת המוצרלה והשמנת את קמח השקדים, אבקת האפייה, והמלח ולשים עד לקבלת בצק.
04 .
מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק דביק.
05 .
06 .
לאחר 20 דקות מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
07 .
מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה משומנים מעט ומרדדים עד לקבלת בצק דק מאוד ככל האפשר.
08 .
מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לריבועים.
09 .
את השאריות מניחים בצד ואז מכדררים שוב לכדור בצק ושוב מרדדים.
10 .
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית ומניחים כפית מלית במרכז כל ריבוע.
11 .
מקפלים למשולש ומהדקים היטב בעזרת האצבעות ורק אח”כ מהדקים במזלג.
12 .
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
13 .
מצפים בחלמון טרוף עם כף שמן זית, מפזרים מלח, שומשום וקצח.
14 .
אופים בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש לכ-20 דקות, או עד קבלת צבע זהוב.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
15 .
*הערה: לאחר 15 דקות יש לבדוק אם המאפה זהוב מספיק, כי זה משתנה מתנור לתנור.