צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
פאני פורי בסגנון יווני
פאני פורי בסגנון יווני
פאני פורי בסגנון יווני
פאני פורי בסגנון יווני
סלט ים תיכוני בביס, כדור פאני פורי פריך עם סלט קצוץ ופטה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
20 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 מנות
-
12 יחידות מחבילת פאני פורי לטיגון* (אפשר לקנות פאני פורי יבשים בחנויות המתמחות במוצרי מזון מהמזרח)
-
או:
-
1 כוס סולת
-
2 כפות קמח לבן מנופה
-
1/2 כפית סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח
-
1 וחצי כפות שמן קנולה
-
לטיגון:
-
שמן קנולה
-
לסלט:
-
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
-
1/2 כוס נענע קצוצה
-
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
-
1 בצל סגול קטן קצוץ
-
4 עגבניות שרי קצוצות
-
1 כפית מלח
-
2 כפות שמן זית
-
1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים
-
מיץ מחצי לימון
-
להגשה:
-
פטה כבשים 20% פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש באגוז ברזיל מגורר דק)
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים שמן ומטגנים את מטבעות הפאני פורי בשמן עמוק, עד שהן מתנפחות לצורת כדור, ומניחים על רשת לצינון.
02 .
אם אתם מכינים את הפאני פורי בעצמכם, מחכים עם חימום השמן.
הכנת הפאני פורי:
01 .
מערבבים את החומרים היבשים בקערה.
02 .
מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק ביד עד לקבלת בצק גמיש. מוסיפים מעט מים לפי הצורך ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
03 .
בזמן ששאר החלקים מכוסים, מרדדים כל חלק לבצק בעובי 1/4 ס”מ וקורצים עיגולים קטנים.
04 .
05 .
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על רשת צינון.
הרכבת הסלט:
01 .
מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה.
02 .
לפני ההגשה נותנים מכה קלה על הכדור בעזרת כפית ויוצרים חור. ממלאים בסלט ומניחים על צלחת הגשה.
03 .
מגררים על הכול פטה כבשים.