צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אפרת ליכטנשטט & עינב בובליל
#אפרת ליכטנשטט ועינב בובליל
לילות ביירות עם שמנת
דאבל פיסטוק
לילות ביירות עם שמנת דאבל פיסטוק
לילות ביירות עם שמנת
דאבל פיסטוק
לילות ביירות עם שמנת דאבל פיסטוק
הקינוח המפורסם והאהוב מהמטבח הלבנוני, שמורכב משכבת פודינג סולת ושכבת קרם עשירה (עם טוויסט קטן שלי בתוספת קרם פיסטוק). אבל החלק הכי חשוב במתכון הוא הסירופ שמורכב ממיץ לימון ומי זהר והוא פשוט מטריף. אל תוותרו על העוגה הזאת החג!
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
45 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית בגודל 20*20 ס”מ
-
לפודינג סולת:
-
900 מ”ל (3.75 כוסות) חלב תנובה
-
80 גרם חמאת תנובה
-
¼ כפית מלח
-
2 כפות סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
200 גרם (1 כוס) סולת
-
10-12 טיפות מי זאהר
-
לקצפת פיסטוק:
-
2 מיכלים ( 500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות גדושות מחית פיסטוק
-
2 כפות אבקת סוכר
-
לסירופ:
-
250 גרם סוכר
-
250 מ”ל מים
-
קליפה מגוררת מלימון אחד
-
מיץ מ-1/2 לימון
-
רבע כפית מי זהר
-
להגשה:
-
80-100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
גודל תבנית:
תבנית בגודל 20*20 ס”מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
פודינג סולת:
01 .
משמנים היטב את התבנית.
02 .
בסיר מניחים חלב, חמאה, מלח, סוכר ווניל ומחממים עד לרתיחה.
03 .
מוסיפים סולת ומערבבים היטב תוך כדי בישול על להבה בינונית עד שמסמיך.
04 .
מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
05 .
מעבירים את הפודינג לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
06 .
לקצפת פיסטוק:
01 .
מקציפים בקערת מיקסר שמנת להקצפה, מחית פיסטוק, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מורחים על הסולת בשכבה אחידה. מצננים את העוגה לגמרי כ-4-3 שעות במקרר.
סירופ:
01 .
שמים סוכר, מים, גרידת לימון ומיץ לימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
02 .
מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עוד 10 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
03 .
מכבים את האש ומצננים את הסירופ בטמפרטורת החדר.
04 .
מוסיפים מי זהר לסירופ הקר ומערבבים היטב.
להגשה:
01 .
חותכים לקוביות, מפזרים פיסטוקים ויוצקים מהסירופ על כל חתיכה.