5 מתכוני כריכים שתוכלו להכין בקלי קלות - תוכן קולינרי | השף הלבן

חמישה מתכוני כריכים שתוכלו להכין בקלי קלות

כל הורה מכיר את רגעי הבוקר הסוערים שבהם צריך להכין כריכים, קפה, שוקו או קעריות עם דגנים בזמן קצר ולהשאיר מעט אנרגיה גם להמשך היום. הזמן הקצר והמלאכה המרובה גורמים לא פעם לכולנו להתפשר על ממרחים מהירים או על אותם כריכים לאורך שבועות.

מאת: עורך השף הלבן
חמישה מתכוני כריכים שתוכלו להכין בקלי קלות

אבל עם קצת רצון לגיוון אפשר להכין כריכים מושקעים ומעניינים לארוחת הבוקר או לערב שלא ייקחו יותר מכמה דקות, ויגרמו לכם להרגיש שתרמתם לבריאות המשפחה. כל בני הבית ישמחו לגלות הפתעות בין שתי פרוסות הלחם או בתוך הלחמנייה, ואם תתגלה התנגדות לחלק מההצעות, תמיד תוכלו לשנות מעט עד שכולם יהיו מרוצים, ואולי גם יגלו שהם אוהבים הרבה יותר מאכלים משחשבו. לפניכם חמישה מתכונים ב-10 דקות להכנת כריכים שהם ארוחה שלמה.  

 

מרכיבים כריכים  

 

השלב הראשון בהכנת כל כריך הוא בחירת סוג הלחם. הבחירה הראשונה היא האם להשתמש בפיתה, בלחמנייה או בפרוסות לחם. הבחירה השנייה והחשובה יותר היא הקמח שממנו עשויים הלחם, הלחמנייה או הפיתה. כאן אפשר ומומלץ לנסות לשלב קמחים מלאים ואיכותיים יותר במקום קמח לבן, גם אם בהתחלה תהיה תהייה לגבי צבעו הכהה של הלחם. מלבד היתרונות התזונתיים של הקמחים המלאים, הקמח הלבן עלול לגרום לעייפות אחרי האוכל כיוון שהוא כולל רמת סוכרים ופחמימות גבוהה, והרי אנו מעוניינים בערנות ובריכוז במהלך היום. הלחמים המומלצים עשויים מקמח שיפון, קמח כוסמין או מחיטה מלאה, ויכולים להיות עם תוספות שאוהבים כמו אגוזים, זיתים ועוד. אם מדובר בארוחת ערב, את כל מה שאפשר להניח על צלחת, אפשר לארוז בתוך כריך משביע ונוח, שאפשר גם לקחת לטיול בגינה או לגן השעשועים.  

 

כריך אבוקדו  

 

את האבוקדו מורחים על הכריך, מתבלים במלח ובלימון (כך הוא גם פחות ישחיר) ומוסיפים ירקות. את הירקות תבחרו לפי העדפת בעל הכריך, אך חשוב לחתוך אותם דק, כך הם נעימים לאכילה ומשתלבים טוב יותר עם טעמי הממרח. אם תרצו לגוון ולהוסיף חלבון לארוחה, הכינו מבעוד מועד ביצה קשה (אם מדובר על כריך לבוקר, הכינו את הביצים ערב קודם) ופרסו אותה בתוך הכריך. 

 

כריך סלט טונה 

 

ילדים בדרך כלל אוהבים טונה, ואם רוצים להרגיל אותם לאהוב אותה גם בכריך, כדאי לתבל ולהפוך אותה לסלט טונה, כך היא רטובה ועסיסית יותר. אם רוצים להוסיף לסלט טונה ביצים קשות, מומלץ להכין יום קודם אם מדובר על ארוחת הבוקר, כדי שלא תמצאו את עצמכם נכנעים לשעון ומוותרים על הטונה לטובת ממרח מתוק. סלט הטונה יכלול טונה מסוננת מקופסה, מעט מיונז, מלפפון חמוץ קצוץ, מלח, ואם רוצים הוסיפו את הביצה הקשה שהכנתם מבעוד מועד.  

 

כריך אנטיפסטי 

 

הבטחנו כריכים מהירים, ולכן אין ציפייה להכנת ירקות קלויים בבוקר יחד עם ארגון בני המשפחה. את הירקות אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר גם לשאר ארוחות היום. את הירקות  חצילים, גמבה, זוקיני, בצל, פטריות וכל מה שאוהבים מכניסים לכריך (או לפיתה, לחמנייה או ג'בטה) ומוסיפים גבינה צפתית, ממרח פסטו או אם רוצים ארוחה טבעונית  אפשר לטפטף מעל הירקות טחינה.  

 

כריך גבינות 

 

אפשר כמובן להכין טוסט משתי פרוסות לחם וגבינה צהובה, ואפשר גם לשדרג עם תוספת של גבינה לבנה וירקות. הגבינה הלבנה תגרום לכריך להיות עסיסי יותר ולא יבש, והירקות יוסיפו טעם, גיוון והרבה בריאות. את הגבינה הצהובה אפשר לבחור עם פחות אחוזי שומן אם רוצים, גם הגבינה הלבנה יכולה להיות גבינת שמנת או גבינת חמישה אחוזי שומן  לבחירתכם. עלה חסה רענן, מלפפון חתוך דק ופרוסת עגבנייה יהפכו את הכריך שלכם לארוחה שלמה ומרעננת. לתוספת טעם אפשר להוסיף פרוסת בצל סגול וזיתים.  

 

כריך חומוס ופסטרמה 

 

הממרח הלאומי אהוב על רוב האנשים וגם על ילדים, כך שהסיכון שהם יסרבו לכריך המשודרג פוחת. בין פרוסות הלחם מורחים חומוס, אפשר ורצוי למרוח על שתי הפרוסות, מניחים פרוסת פסטרמה, ועליה מניחים מלפפון חמוץ או מלפפון ירוק. למעוניינים להוסיף עוד טעם שמשתלב היטב, כדאי לחתוך גם רצועות דקות של גמבה. ואם מדובר במבוגרים חובבי חריפות, הכריך הזה מתאים בדיוק לתוספת של סחוג, פלפל שיפקה קצוץ או פלפל צ'ילי.  

חמישה מתכוני כריכים שתוכלו להכין בקלי קלות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.