עוגת רוגעלך שמרים במילוי גבינת כנען ואוכמניות
הטרנד ששבר את הרשת בגרסה מחודשת וחגיגית לשבועות! מתכון של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות לעוגת רוגעלך עם גבינת כנען ואוכמניות שתשדרג לכם את החג הקרוב
המרכיבים ל10-12 מנות:
- 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 1/3 כפית מלח
- 150 גרם חמאת תנובה רכה חתוכה לקוביות
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% שומן השף הלבן
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם אוכמניות טריות או קפואות חצויות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו לישה את כל מרכיביו מלבד החמאה, ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, לבצק אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
05.
המלית: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביה, חוץ מהאוכמניות, ומערבבים.
-
06.
מקמחים את משטח העבודה. מוציאים אליו את הבצק ומרדדים למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מורחים את המילוי על מחצית המלבן לרוחבו ומקפלים.
-
07.
מרדדים מעט את המלבן המקופל, למלבן בעובי כ-3/4 ס"מ. חוצים את המלבן לאורכו, ל-2 פסים צרים וארוכים.
-
08.
חותכים כל פס בקווים אלכסוניים, ל-10-9 משולשים קטנים.
-
09.
מניחים על כל משולש, בצלע הרחבה, 2 חצאי אוכמניות. מרימים את הצלע הרחבה ומגלגלים לכיוון הקודקוד, לרוגעלך.
-
10.
מניחים את הרוגעלך בתבנית. מכינים כך את כל הרוגעלך, מסדרים אותם בתבנית בצמידות זה לזה וב-2 שכבות.
-
11.
מפזרים מעל את האוכמניות שנותרו.
-
12.
אופים 35-30 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
13.
בינתיים מכינים את הסירופ: יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. ממשיכים לבשל כדקה ומסירים מהלהבה.
-
14.
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בסירופ הסוכר. מניחים לצינון.
-
15.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
16.
בתאבון!