המרכיבים לתבנית:
- תפוחי אדמה רצוי גם מתוק
- 2 שמנת מתוקה של השף הלבן
- 2 קופסאות פטריות מכל סוג שאוהבים
- חצי כוס קמח
- שום
- גבינה צהובה + בולגרית
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים. להכנת הרוטב:
-
02.
מטגנים שני שיני שום מעט ואז שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת ומבעבעת להוסיף את שאר שיני השום.
-
03.
זה הזמן לתבלן: מלח לפי הצורך, פלפל שחור. לאחר שתי דקות מכניסים את הפטריות ומנמיכים קצת את האש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים חמים..
-
04.
הקמח נותן סמיכות אז גם זה לפי הצורך. בערך חצי כוס קמח עם מים חמים מערבבים ושופכים לסיר עד שמגיע לרתיחה טובה.
-
05.
בינתיים מרפדים את התבנית עם גבינה ולשים את תפוחי האדמה.
-
06.
מרפדים את תפוחי האדמה בגבינה ואז לשפוך את המוקרם.
-
07.
מכניסים לתנור לחצי שעה. אפשר לקשט עם זעתר או פטרוזליה.
הכנת? כאן מדרגים