עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות – מתכון לעוגה שוקולדית | השף הלבן

עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות 

המלווה המושלם לקפה של הבוקר: עוגת שוקולד עסיסית במיוחד המשלבת בתוכה יוגורט עיזים שמקנה לה מרקם קליל ועדין עם ציפוי שוקולד עשיר ומבריק.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות 
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 מיכלים (300 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1 כוס שמן
  • 1/3 כוס קקאו
  • כוס וחצי קמח לבן
  • שקית אבקת אפייה
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, יוגורט עיזים, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.

  • 03.

    מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

  • 05.

    אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 07.

    מכינים ציפוי: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה וממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים, תוך כדי ערבוב בין הפעלה להפעלה). מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה ושוקולדית.

  • 08.

    מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים במקרר עד שהיא קרה לחלוטין.

  • 09.

    מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(23)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.