עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות
המלווה המושלם לקפה של הבוקר: עוגת שוקולד עסיסית במיוחד המשלבת בתוכה יוגורט עיזים שמקנה לה מרקם קליל ועדין עם ציפוי שוקולד עשיר ומבריק.

- 3 ביצים
- כוס ורבע סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 מיכלים (300 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1 כוס שמן
- 1/3 כוס קקאו
- כוס וחצי קמח לבן
- שקית אבקת אפייה
- 150 גרם שוקולד צ'יפס
- 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
-
02.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, יוגורט עיזים, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.
-
03.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
-
05.
אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
-
07.
מכינים ציפוי: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה וממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים, תוך כדי ערבוב בין הפעלה להפעלה). מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה ושוקולדית.
-
08.
מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים במקרר עד שהיא קרה לחלוטין.
-
09.
מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.