מתכון עוגת מרנג ופירות יער | השף הלבן

עוגת מרנג ופירות יער

עוגה קייצית ומתוקה שכולם יאהבו

מאת: דר סלוצקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מרנג ופירות יער

המרכיבים ל10 מנות:

  • 3 חלבונים
  • 175 גרם סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • כ-300 גרם פירות העונה חתוכים (פירות רכים כמו תותים אפרסקים ענבים וכו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-140 מעלות.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים על לקבלת גבעות רכות, לאחר מכן מוסיפים מחצית מכמות הסוכר בהדרגה עד שהקצף קשה ויציב.

  • 03.

    מקפלים לתערובת החלבונים את כמות הסוכר שנשארה, הקורנפלור והשוקולד המגורר.

  • 04.

    כאשר התערובת אחידה מזליפים את תערובת החלבונים שורות שורות לשלושה "משטחים" של 30X10 ס"מ.

  • 05.

    אופים את תערובת החלבונים במשך שעה וחצי ומשאירים את המשטחים לאחר האפייה להתקרר בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!

  • 06.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.

  • 07.

    מורחים על שניים משלושת משטחי המרנג מהשוקולד המומס מניחים לזה להתייצב.

  • 08.

    לוקחים אחד ממשטחי המרנג המרוחים בשוקולד, זולפים מעל כשליש מן השמנת המתוקה ומניחים מעל כשליש מכמות הפירות.

  • 09.

    חוזרים על הפעולה פעמיים כאשר בפעם השנייה משתמשים פעם נוספת במרנג המצופה שוקולד ובפעם השלישית במרנג ללא ציפוי השוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(101)