עוגת מרנג ופירות יער
עוגה קייצית ומתוקה שכולם יאהבו
המרכיבים ל10 מנות:
- 3 חלבונים
- 175 גרם סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 25 גרם שוקולד מריר מגורר
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- כ-300 גרם פירות העונה חתוכים (פירות רכים כמו תותים אפרסקים ענבים וכו)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-140 מעלות.
-
02.
מקציפים את החלבונים על לקבלת גבעות רכות, לאחר מכן מוסיפים מחצית מכמות הסוכר בהדרגה עד שהקצף קשה ויציב.
-
03.
מקפלים לתערובת החלבונים את כמות הסוכר שנשארה, הקורנפלור והשוקולד המגורר.
-
04.
כאשר התערובת אחידה מזליפים את תערובת החלבונים שורות שורות לשלושה "משטחים" של 30X10 ס"מ.
-
05.
אופים את תערובת החלבונים במשך שעה וחצי ומשאירים את המשטחים לאחר האפייה להתקרר בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
-
06.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
-
07.
מורחים על שניים משלושת משטחי המרנג מהשוקולד המומס מניחים לזה להתייצב.
-
08.
לוקחים אחד ממשטחי המרנג המרוחים בשוקולד, זולפים מעל כשליש מן השמנת המתוקה ומניחים מעל כשליש מכמות הפירות.
-
09.
חוזרים על הפעולה פעמיים כאשר בפעם השנייה משתמשים פעם נוספת במרנג המצופה שוקולד ובפעם השלישית במרנג ללא ציפוי השוקולד.