פשטידת פסטה, תירס וגבינה בולגרית
מאפה משגע, שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים.

המרכיבים ל 9 מנות:
- 500 גרם גרגירי תירס קפואים סנפרוסט
- שמן זית
- מלח
- 250 גרם פסטה בצורת קונכיות
- 3 ביצים גדולות
- 50 גרם (5 כפות) קמח רגיל
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% או 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים גרגירי תירס בסיר קטן, מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה, כ-3-4 דקות. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים עם כף שמן זית ומעט מאוד מלח. מסירים מן האש.
טיימר מופעל
-
02.
בסיר בינוני מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מייד עם כף שמן זית ומעט מאוד מלח (זכרו כי הגבינה מוסיפה מליחות רבה).
-
03.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.
-
04.
בקערה בינונית גדולה טורפים ביצים בעזרת מטרף ידני.
-
05.
מוסיפים קמח וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים פסטה מבושלת, תירס מבושל וקוביות גבינה בולגרית. מערבבים היטב עד לאיחוד ויוצקים לתבנית המשומנת. כשהתנור חם שמים את התבנית במרכזו ואופים במשך 45 דקות או עד להזהבה נאה/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל