פשטידת פסטה, תירס וגבינה בולגרית | השף הלבן

פשטידת פסטה, תירס וגבינה בולגרית

מאפה משגע, שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פסטה, תירס וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 9 מנות:

  • 500 גרם גרגירי תירס קפואים סנפרוסט
  • שמן זית
  • מלח
  • 250 גרם פסטה בצורת קונכיות
  • 3 ביצים גדולות
  • 50 גרם (5 כפות) קמח רגיל
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% או 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים גרגירי תירס בסיר קטן, מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה, כ-3-4 דקות. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים עם כף שמן זית ומעט מאוד מלח. מסירים מן האש.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    בסיר בינוני מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מייד עם כף שמן זית ומעט מאוד מלח (זכרו כי הגבינה מוסיפה מליחות רבה).

  • 03.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.

  • 04.

    בקערה בינונית גדולה טורפים ביצים בעזרת מטרף ידני.

  • 05.

    מוסיפים קמח וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים פסטה מבושלת, תירס מבושל וקוביות גבינה בולגרית. מערבבים היטב עד לאיחוד ויוצקים לתבנית המשומנת. כשהתנור חם שמים את התבנית במרכזו ואופים במשך 45 דקות או עד להזהבה נאה/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.