מאפה מק אנד צ'יז עם דלעת
דור משה עם מתכון למאכל האמריקאי האהוב בגרסה משודרגת – המון גבינות מעולות, שום ודלעת, שמשדרגת את המאפה הזה לגבהים חדשים!

המרכיבים ל 6:
- 500 גרם מקרוני / פסטה קונכיות
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 2 כוסות דלעת מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- ½ כוס קמח לבן
- 3 כוסות חלב 3% "תנובה"
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 כפות פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים.
-
02.
מחממים תנור לחום של 180 ומורחים את שולי התבנית בחמאה. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית. מטגנים את פרוסות השום במשך כמה דקות רק עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הדלעת ומבשלים למשך עשר דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
-
03.
בסיר גדול ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי טריפה, עד שמתקבל קרם סמיך. מוסיפים ¾ מכמות הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות.
-
04.
מוספים את הדלעת ומבשלים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהיא מצופה ברוטב מכל צדדיה.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את שארית הגבינות ואת פירורי הלחם. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מתחיל להזהיב.
טיימר מופעל