מתכון לביבות חובצה | השף הלבן

לביבות חובצה

לביבות חנוכה טעימות וקלות להכנה

מאת: ליאת עזרן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות חובצה

המרכיבים ל12 מנות:

  • 450 גרם קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית זנגוויל טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר-טרי
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתיה
  • 200 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 225 גרם מחית תפוחי אדמה חלקה לגמרי
  • 2 ביצים טרופות בינוניות
  • 230 מ"ל חובצה (BUTTER MILK) - תערובת שחציה יוגורט תנובה רגיל וחציה חלב תנובה דל שומן
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים: קמח, מלח, תבלינים, סודה לשתיה וסוכר בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה.

  • 02.

    מוסיפיםאת מחית תפוחי אדמה מערבבים, ומוסיפים ביצים, חובצה ולשים עד שהבצק נעשה חלק.

  • 03.

    מרדדים אותו לעובי של

  • 04.

    5 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.

  • 05.

    מוציאים מכל עיגול את מרכזו בעזרת חותכן קטן.מרדדים שוב את השוליים שנחתכו ואת העיגולים המרכזיים וקורצים טבעות נוספות.

  • 06.

    ממלאים סיר בשמן ולטגן כל פעם 2-3 לביבות כל פעם.

  • 07.

    הופכים אותן לעיתים קרובות עד שהן משחימות ומיטגנות לגמרי.מוציאים מהשמן ומספיגים הייטב על נייר סופג.

  • 08.

    מערבבים: 2 כפות סוכר,1 כפית קינמון טחון,לזרות על הלביבות ולהגיש אותן חמות עם קפה. מוטב לאכול אותן תוך 24 שעות.

הכנת? כאן מדרגים
(66)