לביבות חובצה
לביבות חנוכה טעימות וקלות להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 450 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית זנגוויל טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר-טרי
- 1/2 1 כפיות סודה לשתיה
- 200 גרם סוכר
- 40 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 225 גרם מחית תפוחי אדמה חלקה לגמרי
- 2 ביצים טרופות בינוניות
- 230 מ"ל חובצה (BUTTER MILK) - תערובת שחציה יוגורט תנובה רגיל וחציה חלב תנובה דל שומן
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים: קמח, מלח, תבלינים, סודה לשתיה וסוכר בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה.
-
02.
מוסיפיםאת מחית תפוחי אדמה מערבבים, ומוסיפים ביצים, חובצה ולשים עד שהבצק נעשה חלק.
-
03.
מרדדים אותו לעובי של
-
04.
5 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
-
05.
מוציאים מכל עיגול את מרכזו בעזרת חותכן קטן.מרדדים שוב את השוליים שנחתכו ואת העיגולים המרכזיים וקורצים טבעות נוספות.
-
06.
ממלאים סיר בשמן ולטגן כל פעם 2-3 לביבות כל פעם.
-
07.
הופכים אותן לעיתים קרובות עד שהן משחימות ומיטגנות לגמרי.מוציאים מהשמן ומספיגים הייטב על נייר סופג.
-
08.
מערבבים: 2 כפות סוכר,1 כפית קינמון טחון,לזרות על הלביבות ולהגיש אותן חמות עם קפה. מוטב לאכול אותן תוך 24 שעות.
הכנת? כאן מדרגים