המבורגר טופו משודרג עם צ'יפס בטטה | השף הלבן

המבורגר טופו משודרג עם צ'יפס בטטה

המבורגר מעולה שמשתדרג לדרגת מנת מסעדה עם כל התוספות: לחמניה, ירקות וצ'יפס בטטה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
המבורגר טופו משודרג עם צ'יפס בטטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל5:

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 חבילה טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם טבעי (או 1/2 בטעם טבעי 1/2 פיקנטי)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהראט
  • 1/2 כפית מלח, פלפל
  • 2 כפות קמח כוסמת
  • 1/2 כוס מים
  • להגשה: 5 לחמניות המבורגר, חסה, עגבניה, אבוקדו, קטשופ
לצ'יפס בטטה:
  • 2 בטטות חתוכות למקלות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קארי או חוויג'
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

  • 02.

    מעבירים את מרכיבי ההמבורגר למעבד מזון ומעבדים בפולסים לעיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

  • 03.

    יוצרים מעיסת ההמברגר 5 קציצות גדולות, עבות ושטוחות. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד עד שהוא שחום ופריך. מוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    להכנת הצ'יפס: מערבבים בטטה, שמן ותבלינים, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 20 דקות בתנור שחומם ל 200 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    להגשה חוצים את הלחמניות, מניחים בהן חסה, עגבניה, המבורגר ואבוקדו. מגישי עם צ'יפס הבטטה וקטשופ.  

הכנת? כאן מדרגים
(7)