מתכון שיפודי בשר | השף הלבן

שיפודי בשר

הכי קליל עם החבר'ה או כשכל המשפחה מגיעה, ארוחה שהיא בילוי

מאת: עורך שף לבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שיפודי בשר

המרכיבים ל מתכון להכנת 8 שיפודים:

  • 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
  • 1כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית סוכר
  • חופן גדול לחם יבש מושרה במים וסחוט
  • 2 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 1 ביצה
רכיבים לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר
רכיבים להרכבת השיפוד:
  • קוביות לחם מכל סוג שהוא (לחם מעט יבש בן מספר ימים) 2X2 ס"מ
  • קוביות בצל יבש / סגול 2X2 ס"מ
  • קוביות פלפלים בצבעים שונים
  • עגבניות שרי
רכיבים לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל רכיבי הבשר לתערובת אחידה.

  • 02.

    מחלקים את התערובת ל 16 חלקים שווים ויוצרים קציצות בצורת קבאב.

  • 03.

    מכינים שיפודים כשעל כל שיפוד 2 קציצות וביניהן קוביות לחם וירקות.

  • 04.

    מצננים במקרר כשעה לפני הצלייה על האש.

  • 05.

    לצלייה על האש : מניחים את השיפודים על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את השיפודים מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.

  • 06.

    מסירים מהאש ומוזגים מייד מהרוטב לאורך השיפוד. (יש לערבב היטב את הרוטב לפנישמוזגים על השיפוד). מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(67)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.