סלט פסטה מלוח וצבעוני עם אנשובי ופטה - מוכן ברגע | השף הלבן

סלט פסטה צבעוני 

סלט פסטה עם גבינה ואנשובי

מאת: לירן באומה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה צבעוני 

המרכיבים ל6 מנות:

  • 500 גרם פסטה קונכיות או חלולה
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
  • 30 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות
  • 8 פילטים של אנשובי קצוצים
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר.

  • 02.

    מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.

  • 03.

    מסננים היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים ומצננים.

  • 04.

    מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים גבינה, זיתים, עגבניות ואנשובי ויוצקים את הרוטב.  

הכנת? כאן מדרגים
(128)