סלט חומוס ועשבי תיבול | השף הלבן

סלט חומוס ועשבי תיבול

סלט משגע בטעם רענן. מערבבים את גרגרי החומוס החמים לתוך הרוטב מיד עם תום הבישול, כדי להבטיח שהטעמים ייספגו לתוכם. את עשבי התיבול מוסיפים רק אחרי הצינון.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חומוס ועשבי תיבול
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 400 גרם גרגרי חומוס מוקפאים סנפרוסט
  • מלח
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית תרכיז תפוזים קפוא 100% טבעי
  • 1 כפית דבש
  • ½ כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • ½-1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס - סוג אחד או תערובת (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים 2 ליטר מים עם 2 כפיות מלח בסיר. מוסיפים את גרגרי החומוס, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 30 דקות מעל להבה נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    לקראת תום הבישול מכינים את הרוטב. בקערת ערבוב טורפים יחד מיץ לימון, שום, תרכיז תפוזים, דבש ותבלינים. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך טריפה מתמדת.

  • 03.

    מסננים את גרגרי החומוס מהמים, ומוסיפים מיד לקערת הערבוב. מערבבים היטב ומשהים לצינון. מערבבים מדי פעם, כדי להבטיח ספיגה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים עשבי תיבול קצוצים ומערבבים. אפשר להכין את הסלט כמה שעות מראש ולשמור במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(7)