פבלובה
פבלובה מפנקת עם קצפת ורוטב פירות יער
המרכיבים ל16 מנות:
- 4 חלבונים
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס סוכר
- קליפה מגורדת מתפוז קטן / לימון
- 2 חבילות שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית (אפשר להמיר בכף סוכר וניל אמיתי)
- 1/2 כוס פירות יער קפואים
- 1/2 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה: בסיס המרנג:
-
02.
מחממים תנור לחום נמוך (50-70 מעלות) רצוי בטורבו. (טיפ: אפשר לחמם מעט את החלבונים במיקרוגל לקבלת קצף נפוח יותר)
-
03.
מקציפים את החלבונים, כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת אבקת הסוכר, ולבסוף את גרד התפוז/ לימון. מקציפים עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק.
-
04.
משרטטים עיגול על נייר אפיה בעזרת תחתית של תבנית עגולה מס'
-
05.
מורחים חלק מהקצף במרכז העיגול ובעזרת שקית זילוף מזלפים תלוליות נאות בהיקף, ליצירת דפנות.
-
06.
מייבשים בתנור בחום נמוך לפחות 3 שעות. מוציאים ומקררים לגמרי. בזמן זה ניתן כבר להכין את רוטב פירות היער, על מנת שיתקרר לגמרי. רוטב פירות יער:
-
07.
מכניסים לסיר קטן את פירות היער והסוכר. מביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות. מצננים היטב. מילוי הקצפת:
-
08.
מקציפים את השמנת המתוקה. מתחילים במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל/ סוכר הוניל, ומגבירים מהירות עד למהירות מקסימלית. מקציפים עד לקבלת קצפת נוקשה. ממלאים את הקצפת בתוך בסיס המרנג. יוצקים את רוטב פירות היער על הקצפת ומכניסים למקרר. חשוב! רצוי למלא את הקצפת וליצוק את רוטב פירות היער ממש בסמוך להגשה על מנת שבסיס המרנג לא יספוג לחות. קינוח זה עדיף לסיים באותו יום ולא לשמור בקירור מאחר שבסיס המרנג נרטב ומאבד את פריכותו.
הידעת?
אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל, יש לנו מועמד רציני בשבילכם. קבלו את הקינוח שיעשה לכם את החג! מתכון פבלובה מפנקת עם קצפת ורוטב פירות יער שתכינו בפחות משעה. קינוח המתאים לסעודות חג, ארוחות עם חברים או כל אירוע אחר . תתכוננו לשמוע הרבה ״וואו״ בחג הקרוב