מרק תירס בשמנת
איש איש לפי טעמו ו/או לפי מה שמצוי בבית, בשיטה האינטראקטיבית
המרכיבים ל4 מנות:
- חבילת גרגירי תירס קפואים
- שמנת לבישול 15% או 10%
- אבקת מרק בטעם עוף
- כרישה פרוסה לחצאי טבעות ו/או גבעול סלרי פרוס דק
- שום כתוש טרי או קפוא
- קוביות עשבי תיבול קפואים (פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או בזיליקום ו/או זנגוויל [ג'ינג'ר] ו/או שמיר) או טריים קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
- וקמצוץ סוכר
- חמאת תנובה לטיגון
- תלתלי פתיתי פרמזן "השף הלבן" או קשקבל
- שמנת חמוצה או יוגורט
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מחממים בסיר גדול-בינוני חמאה ו/או שמן, מוסיפים את הכרישה הקצוצה ו/או גבעול הסלרי הקצוץ ומעט מגרגירי התירס, ומערבבים.
-
03.
במקביל מרסקים במעבד מזון או במערבל (בלנדר) את יתר גרגירי התירס עם מים רותחים, ומעבירים לסיר.מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כמה סנטימטרים מתחת לשפת הסיר, מוסיפים כפית מלח, מעט פלפל וקמצוץ סוכר, ואבקת מרק לפי גודל הסיר – כף גדושה של אבקת מרק לכל ליטר מים שהוספנו. בוחשים היטב את מה שנדבק לתחתית הסיר, ומביאים לרתיחה על אש גדולה. מנמיכים לאש קטנה, ונותנים להתבשל עוד כחמש דקות תוך ערבוב מדי פעם.
-
04.
מוסיפים שני-שליש מקופסת השמנת, ואת השום ועשבי התיבול (2-3 קוביות מכל אחד מעשבי התיבול הקפואים - לפי הטעם האישי ולפי גודל הסיר) ובוחשים היטב. מרתיחים שנית, מכבים את האש ובוחשים. נותנים למרק להתקרר כמה דקות, בוחשים ומוזגים לצלחות הגשה מתחתית הסיר (הירקות שוקעים למטה).הגשה:לקשט כל מנה בשמנת לבישול ובתלתלים זהובים של פרמזן ו/או קשקבל.להגיש לצד קערית עם שמנת חמוצה או יוגורט, שכל אחד יוכל להוסיף לעצמו למנה לפי טעמו.מומלץ להגיש את המנה לצד:פלטת גבינות קולאז' תנובה, גבינת קוטג' טרייה של תנובה או גבינה לבנה בטעמים על פרוסת חלה טרייהאו על לחם קלוי ו/או טוסטים ריחניים עם גבינה צהובה נמסה של תנובה ועליה אורגנו.