המרכיבים ל10:
- 1 סלסלה פטריות שמפיניון
- 5 פטרות פורטבלו
- 5 פטריות ירדן
- 2 בצלים לבנים
- 1 בקבוק יין לבן חצי יבש!
- 2 כוסות מיים
- 2 קרטוניות חלב תנובה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 4 כפות אבקת מרק פטריות (לחלופין קורנפלור אם לא רוצים אבקת מרק)
- קורט פלפל לבן
- קורט מלח
- קורט מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים בצל ופטריות לקוביות יפות ללא הרגליים, מטגנים ביחד עד הזהבה
-
02.
ומוסיפים אבקת מרק + תבלינים מטגנים יחד מספר שניות מכבים אש ומוסיפים 1/2 בקבוק יין בוחשים חזק מדליקים אש ומביאים לרתיחה מוסיפים מים ומבשלים עד שהפטריות רכות, מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה עדינה מתקנים תיבול ומכבים.
-
03.
לפני ההגשה מכינים קצפת מהשמנת המתוקה ומוסיפים אותה בעדינות למרק עובדים עם מקצפה רק על פני השטח העליון של המרק.
-
04.
מגישים עם תלתלי בצל ירוק מעל.
-
05.
מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית
-
06.
מתכונים לשבועות
הכנת? כאן מדרגים