מרק ברוקולי וזוקיני בשמנת ופרמזן
מרק ברוקולי וזוקיני בשמנת ופרמזן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 600 גרם ברוקולי טרי, תפרחות בלבד או ברוקולי קפוא ומופשר
- 80 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 5 קישואי זוקיני בינוניים פרוסים בקליפתם
- 1 שורש סלרי קטן קלוף וקצוץ
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות קמח
- 5-6 כוסות מרק ירקות צח
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
להגשה:
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הברוקולי הטרי בסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית 10 דקות ומסננים. אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בבישול מוקדם.
טיימר מופעל
-
02.
ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים זוקיני, סלרי וברוקולי ומטגנים 5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ובוחשים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מרק ירקות צח וחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. מרסקים את תכולת הסיר בממחה ידני , מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.
טיימר מופעל
-
04.
מגישים חם בעיטור פתיתי פרמזן ולחם טרי. מתכונים נוספים של מרקי ברוקולי ניתן למצוא בקטגוריית מרקים
הכנת? כאן מדרגים