פשטידת תרד לפסח
פשטידת תרד עם גבינת פטה מיוחדת לחג הפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 500 גרם תרד שטוף
- 1/4 ק"ג גבינת פטה
- 3 בצים גדולות
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1/2 כוס אגוזים שבורים
- 1 כוס תירס מקופסא או קפוא
- סלסלת פטריות שמפניון
- עשבי תיבול שונים
- פלפל לבן
- זעתר טחון
- מלח
לציפוי:
- ביצה
- שמשום
הוראות הכנה:
-
01.
את התרד השטוף מעבירים לסיר עם מים רתוחים למשך 3 דקות. מוציאים, מסננים נוזלים ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את הבצים, הקמח מצה, גבינת פטה, אגוזים, תירס ופטריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות.
-
03.
מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול.
-
04.
משמנים תבנית פיירקס (כל גודל מתאים) ויוצקים אליה את התערובת.
-
05.
מערבבים ביצה עם שמשום ושופכים מעל.
-
06.
אופים בחום בינוני עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים