מתכון פשטידת תרד לפסח | השף הלבן

פשטידת תרד לפסח

פשטידת תרד עם גבינת פטה מיוחדת לחג הפסח

מאת: נאוה פרנס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תרד לפסח

המרכיבים ל12 מנות:

  • 500 גרם תרד שטוף
  • 1/4 ק"ג גבינת פטה
  • 3 בצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס אגוזים שבורים
  • 1 כוס תירס מקופסא או קפוא
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • עשבי תיבול שונים
  • פלפל לבן
  • זעתר טחון
  • מלח
לציפוי:
  • ביצה
  • שמשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    את התרד השטוף מעבירים לסיר עם מים רתוחים למשך 3 דקות. מוציאים, מסננים נוזלים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מערבבים  את הבצים, הקמח מצה, גבינת פטה, אגוזים, תירס ופטריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות.

  • 03.

    מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול.

  • 04.

    משמנים תבנית פיירקס (כל גודל מתאים) ויוצקים אליה את התערובת. 

  • 05.

    מערבבים ביצה עם שמשום ושופכים מעל. 

  • 06.

    אופים בחום בינוני עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(53)