לחם תירס, עירית וזיתי קלמטה
כיכרות אישיות במרקם עשיר ובטעמים נפלאים, שמכינים בקלות ובמהירות. נהדרות כפי שהן או מרוחות בגבינת שמנת מתובלת. ללא שמרים.

המרכיבים ל 8:
- ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- ¾ כוס (120 גרם) פולנטה (קמח תירס צהוב טחון גס)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- ½ כוס גבעולי עירית קצוצים
- ½ כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15% או 27%
- ⅓ כוס (80 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
- 1 ביצה גדולה
- 60 גרם חמאת "תנובה" מומסת + חמאה נוספת לשימון התבניות
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים 8 שקעים בתבניות שקעים מעוצבות (מסיליקון או ממתכת; תכולת שקע 100-90 מ"ל) במעט חמאה מומסת, וזורים מעט פולנטה על תחתיתם ועל דופנותיהם. מנערים את עודפי הפולנטה לכיור. אם משתמשים בתבניות סיליקון, מניחים אותן על תבנית שטוחה גדולה. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, פולנטה, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים עירית וזיתים ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז התערובת. בקערה שנייה טורפים יחד שמנת, חלב וביצה ויוצקים לגומה. מוסיפים חמאה מומסת ופרמזן, ומערבבים במרית סיליקון רק עד שהתערובת אחידה.
-
03.
מחלקים את התערובת בין השקעים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות. מצננים 10 דקות לפני שמשחררים את כיכרות הלחם מהתבניות. הערה: אם אין תבניות שקעים מעוצבות, אפשר להכין את הלחם בתבניות מאפין רגילות.
טיימר מופעל