אחת, שתיים, שאלוט – 3 פשטידות בניחוח בצל
הבצל הוא הבסיס של הבישול במטבח. הוא זה שממנו מתחילים לפני שמבשלים את המנה, הפשטידה, המאפה ועוד מגוון מזונות רבים. היופי בו הוא שהוא מגוון גם בטעמיו, הוא יכול להיות חריף ועז או מתוק וטעים כשהוא בתצורת ריבת בצלים נהדרת.

יתרון נוסף הוא שיש לו פנים רבות: הוא יכול להופיע כבצל יבש ולבן או בגוון סגול משגע, לחובבי העלים הבצל הירוק יתאים ובגרסתו המעודנת יותר העירית ולסיום למי שאוהב אותו קטן וקופצני בצלצלי השאלוט יענו על דרישותיו.
אך הבצל הוא גם מרכיב מרכזי בפני עצמו בשלל מתכונים ומשום שהוא כה ורסטילי, ניתן ליהנות ממנו באופנים רבים ומגוונים.
לכבוד חג השבועות הבא עלינו לטובה אספנו שלוש פשטידות לשבועות שחייבות להופיע על שולחן החג שלכם.
פשטידות ירוקות
פשטידות ירוקות הן תמיד נפלאות, מזינות וטעימות במיוחד. בין אם תבחרו להכין פשטידת קישואים ובין אם תבחרו להכין פשטידת ברוקולי, אי אפשר להכין אותן ללא שילובן עם בצל, שכן הוא מעצים ומדגיש את הטעמים של הפשטידה בקלות וללא כל מאמץ.
את הפשטידות הללו ניתן לשלב עם גבינות קשות לבנות כגון בולגרית, פטה וצפתית אשר יעמיקו את טעמי הפשטידה ולשלבם כמובן עם בצל ופטרוזיליה. הוסיפו קמח, ביצים, מלח ופלפל שחור ניתן גם להוסיף מעט אבקת מרק בטעם בצל, העבירו לתבנית ואפו בחום גבוה עד שהיא מזהיבה. לאחר מכן הניחו לה להתייצב מעט טרם אתם פורסים ממנה חתיכה.
ומה לצד הפשטידה? סלט ירוק מרענן, כך תכינו אותו: בקערה גדולה הניחו עלי רוקט, עלי בייבי, חמוציות, אגוזי מלך, משמש מיובש חתוך וגבינת מנצ'גו מגוררת. את הסלט הזה מומלץ לתבל עם רוטב ויניגרט עדין.
בצל וכרישה צועדים יד ביד
פשטידת בצלים היא מסוג הפשטידות שתמיד מסיימות עוד לפני שמצליחים להגיע אל התבנית. טעמם המיוחד של הבצלים ונראותה של הפשטידה והניחוח המדהים אינם משאירים כל ברירה והיא נחטפת מיד מן השולחן. להכנתה יש לחתוך את הבצל והכרישה לפרוסות ולטגן אותן מעט בחמאה. זלפו קצת שמן זית איכותי, הוסיפו יין לבן יבש, מלח ופלפל שחור. לתערובת הזו הוסיפו ביצים טרופות עם שמנת מתוקה ושדרגו את המנה עם שמיר קצוץ דק, טעמו יקפיץ את טעם הבצל והכרישה ויהפוך אותה לפשטידה בלתי נשכחת.
ומה לצד הפשטידה הזו? ציזיקי נפלא ומרענן! כך תכינו אותו: בקערה מזגו יוגורט בטעם רגיל, שטפו היטב מלפפונים ירוקים והשאירו אותם עם קליפתם, חתכו אותם לקוביות קטנות והוסיפו פנימה, קטשו מעט שום, הוסיפו מלח והגישו לצד הפשטידה.
בצלצלי שאלוט קטנטנים ומתוקים
בדרך כלל כשחושבים על פשטידות ישר קופצת לראש פשטידת פטריות שהיא אכן אחת הפשטידות האהובות ביותר על החך הישראלי. אם יש ילדים בשולחן חושבים דווקא על פשטידת תירס משום שילדים הם חובבי הגרעינים הצהובים במיוחד. אבל אם אתם רוצים באמת להפתיע את האורחים שלכם בערב חג השבועות, הכינו להם פשטידת שאלוט משגעת שהם לא ישכחו עוד זמן רב לאחר שהחג ייגמר.
לשם הכנתה הניחו מחבת על אש בינונית והניחו בה סוכר לבן, שמן ומעט חומץ בלסמי. טגנו אותם יחד עד שהסוכר יתקרמל ויקבל גוון חום נפלא. בינתיים, קלפו את השאלוט וחתכו אותם לחצי. הניחו אותם צפופים בתוך המחבת. תבלו עם מלח, תימין ופלפל שחור גרוס והניחו בצד. בתוך תבנית הניחו עלה של בצק עלים או פילו והניחו את התערובת בפנים. יישרו אותה ואז קפלו את הבצק או חתכו את העודף שנותר. הכניסו את המאפה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו כשלושת רבעי שעה עד שהפשטידה תקבל גוון זהוב יפהפה.
ומה לצד הפשטידה? סלט מעלי חסה עם גבינה כחולה, כך תכינו אותו: בקערה גדולה הניחו עלי חסה ערבית, חסה אייסברג, חסה מסוג סלנובה ועלי אנדיב. פזרו בנדיבות אגוזי מלך, אגוזי קשיו, גרעיני חמנייה ודלעת שקליתם מעט במחבת, חתיכות של אגסים וגבינה כחולה מפוררת בגסות. את הסלט הזה יש לתבל ברוטב חרדל ודבש.
שולחן החג שלכם מוכן כעת להפתיע את כל האורחים שהזמנתם בפשטידות טעימות מאין כמותן לצד טוויסט מגניב שייצור שילוב של טעמים שונה, אחר ומרגש.
